Geheimen, leugens en kluisje 62

Vanaf het moment dat de populaire Hillary Randle van de aardbodem verdween is haar kluisje, kluisje 62, nooit meer gebruikt. Althans, niet om studieboeken en gymtassen in op te bergen. In plaats daarvan hebben leerlingen hun diepste geheimen op briefjes geschreven en in het kluisje geschoven, in de veronderstelling dat ze daar veilig waren. Dat waren ze ook, tot Maya op school verschijnt...

€ 12,99
Voor 16.00 uur besteld, vandaag verzonden
Gratis verzending v.a. €20,-

Meer informatie

Samenvatting

Vanaf het moment dat de populaire Hillary Randle dertien jaar geleden van de aardbodem verdween is haar kluisje, kluisje 62, nooit meer gebruikt. Althans, niet om studieboeken en gymtassen in op te bergen. In plaats daarvan hebben leerlingen hun diepste, donkerste geheimen op briefjes geschreven en in het kluisje geschoven, in de veronderstelling dat ze daar veilig waren. Dat waren ze ook, tot nieuwe leerlinge Maya op school verschijnt. Ze krijgt kluisje 62 toegewezen, en krijgt de geheimen er gratis bij. Zal ze deze gebruiken om populair te worden, of om anderen te helpen? Eén ding is zeker: in één klap is Maya één van de machtigste meisjes van de school...

Geheimen, leugens en kluisje 62 draait om vriendschap, om erbij willen horen en populair willen zijn. Maya wil niet meer worden gepest, maar wat is de prijs die ze ervoor wil betalen? Terwijl Maya worstelt met de zware last van de geheimen die ze moet dragen, leert ze langzaam maar zeker wat echte vriendschap inhoudt.

 

"Als iemand achter de waarheid kwam, als haar ouders erachter kwamen wat ze had gedaan, zouden ze haar niet meer willen kennen. Maar nu maalde er maar één gedachte door haar hoofd:  Heb ik haar gedood?

Ze scheurde bladzijden huiswerk uit het boek: de ene tien na de andere viel op de grond. Toen hield ze op, scheurde een lege bladzijde eruit en schreef erop: Ik ben een lafaard

Ze stopte omdat ze besefte dat ze het belangrijkste nog niet had gezegd: en ik hou van je.

Ze vouwde het briefje dubbel en legde het op de plank van haar donkerblauwe, metalen kluisje. Het was kluisje nummer 62."

 

Lil Chase is geboren in 1978 en groeide op in Londen. De afgelopen jaren had ze tientallen baantjes: zo was ze vakkenvuller, was ze kok in pubs en had ze zelfs een hond die parttime model was. Tegenwoordig werkt ze naar volle tevredenheid fulltime als editor, waar ze verhalen creëert en vormgeeft. Geheimen, leugens en kluisje 62 is haar tweede boek. Haar eerste roman, Boys for Beginners, verscheen in 2011.

 

"Ik vond het fantastisch hoe Chase vriendschap beschrijft. Tienervriendschappen zijn ongelofelijk ingewikkeld en het hele Beste Vrienden-ding maakt het allemaal nog veel verwarrender. Geheimen, leugens en kluisje 62 is een combinatie van Clueless, Mean Girls en Harriet The Spy. Het is zo’n goed boek, ik heb het absoluut verslonden!"

LH Johnson, op Goodreads.com, 11 september 2012

 

Recensie NBD Biblion, 14/08/2013:

Omdat Maya (13, ik-figuur) op haar oude school werd gepest, heeft ze er alles voor over om populair te worden in haar nieuwe klas. Als kluisje 62 aan haar toegewezen wordt, het kluisje waar de leerlingen hun diepste geheimen aan toevertrouwen, beschikt ze over een machtig wapen. Ze wil de geheimen gebruiken om mensen te helpen, maar haar verlangen om erbij te horen is nog groter. Dit leidt tot hilarische en soms pijnlijke situaties. Kiest Maya uiteindelijk voor populariteit of loyaliteit aan haar minder coole vrienden?

Vlot geschreven, licht moraliserend verhaal dat met veel humor wordt verteld. De auteur verwerkt via de geheimen in het kluisje op een originele manier het gegeven dat elke tiener zich wel eens onbegrepen en onzeker voelt, zelfs de populaire types. het verhaal verloopt vrij voorspelbaar, maar het slot kent nog een kleine onverwachte wending. Toegankelijk verhaal voor meiden vanaf ca. 12 jaar.

Recensent: Marije van der Schaaf

Eigenschappen
978 90 483 1167 5

Datasheet

Aantal pagina's:
256
Uitvoering:
Paperback
Nur:
283
Verschijningsdatum:
09-03-2015
Druk:
6e druk 2023
ISBN/ EAN:
978 90 483 1167 5
Leeftijd:
10+
Auteur:
Lil Chase

Specifieke referenties

ean13
9789048311675

Andere boeken van deze auteur

Wat men over dit product zegt:
Geen klantenbeoordelingen op het moment.
Loading...